Kochani

Bardzo dziękujemy za Wasze wsparcie w tych trudnych czasach pandemii czyli Wasze zamówienia – są one nieocenioną pomocą dla nas.
Chcąc utrzymać wszystkie stanowiska pracy dokonujemy reorganizacji i będziemy wkrótce sami dowozić zamówienia co pozwoli nam utrzymać 100% zatrudnienie.
Damy Wam znać jak wszystko będzie gotowe!
Tymczasem,  jeżeli macie taką możliwość zamawiajcie bezpośrednio na wynos z odbiorem osobistym, pośrednikom platform płacimy 30%!
Pamiętajcie – nic na siłę! Dbajcie o siebie. Jeśli martwicie się o własną płynność finansową, nie wydawajcie. Możecie napisać miłą opinię lub dodać stare zdjęcie.
Udostępniajcie zdjęcia, oznaczcie restaurację! Internet kreuje trendy.
Każda Wasza aktywność zachęca innych do zrobienia tego samego.

Znajdziesz w naszym menu:

Aby sprostać oczekiwaniom naszych Klientów, nasz Szef skomponował specjalnie dobrane zestawy dań.

Chashu Pork

42

Z boczkiem, jajkiem i pak choy
1. marynowane grzyby shiitake
2. ogórek marynowany w sosie z tahini
3. imbir marynowany w sosie Beni Shouga
4. czosnek confit z sosem Yuzu

Yasai Vege

43

Z tofu i batatem w tempurze
1. marynowane grzyby shiitake
2. ogórek marynowany w sosie z tahini
3. imbir marynowany w sosie Beni Shouga
4. czosnek confit z sosem Yuzu

Kamo

45

Z kaczką confit i jajkiem
1. marynowane grzyby shiitake
2. ogórek marynowany w sosie z tahini
3. imbir marynowany w sosie Beni Shouga
4. czosnek confit z sosem Yuzu

Chiken katzu

44

Z kurczakiem w panierce z sosem Tonkatsu
1. marynowane grzyby shiitake
2. ogórek marynowany w sosie z tahini
3. imbir marynowany w sosie Beni Shouga
4. czosnek confit z sosem Yuzu

Sukiyaki beef

46

Z duszoną wołowiną, jajkiem i campio
1. marynowane grzyby shiitake
2. ogórek marynowany w sosie z tahini
3. imbir marynowany w sosie Beni Shouga
4. czosnek confit z sosem Yuzu

Ebi furay

49

Z krewetkami tygrysimi w panko
1. marynowane grzyby shiitake
2. ogórek marynowany w sosie z tahini
3. imbir marynowany w sosie Beni Shouga
4. czosnek confit z sosem Yuzu

Zupa kimchi

43

Z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
1. kizami nori
2. sezam

Z łososiem i jajkiem
1. marynowane grzyby shiitake
2. ogórek marynowany w sosie z tahini
3. imbir marynowany w sosie Beni Shouga
4. czosnek confit z sosem Yuzu

Jajko 6 zł
Narutomaki 7 zł
Ogórek 7 zł
Czosnek 7 zł
Shiitake 7 zł
Boczek 7 zł
Imbir Beni Shouga 7 zł
Kukurydza 7 zł
Krewetki w panko 12 zł/1 szt.
Makaron 10 zł

Vege

74

1. futomaki wegetariańskie
2. smażone tofu z prażonym czosnkiem
3. gyoza z warzywami
4. zupa miso

Gluten +

74

1. domowe pierogi z ziemniakami, lubczykiem i śmietaną
2. wakame nuta
3. ryż z wieprzowiną, edamame, kiełki fasoli
4. tempura z campio, cukinią i batatem

Bao Trio

74

1. zupa wonton z mięsnymi pierożkami
2. sałatka z trawy morskiej i z marynowaną rzepą
3. Bao Trio z kurczakiem, łososiem i pieczonym boczkiem
4. ananasowe ravioli z mascarpone, wiśniami i cynamonem

Semi Light

74

1. kimchi
2. przegrzebki z tobiko i sosem sojowo-limonkowym
3. pierożki wieprzowo-czosnkowe z bulionem pieprzowym i pietruszką
4. hosomaki z węgorzem unagi i sosem kabayaki

Gyoza

74

1. baby sałata rzymska z parmezanem i boczkiem
2. nigiri z ryby maślanej z sosem cytrynowym
3. ramen z boczkiem i jajkiem
4. pierogi z kurczakiem i estragonem

Fish

86

1. śledź atlantycki z sałatką ziemniaczaną
2. sałatka z daikon i ogórków
3. sake yuzu ramen z łososiem i jajkiem
4. tuńczyk w sosie miso na ostro

Pork On Fork

86

1. tatar z łososia
2. brokuł gałązkowy z miso, sezamem i majonezem czosnkowym
3. policzek wieprzowy z kasztanami i świeżym chrzanem
4. hosomaki – łosoś w tempurze

1. krewetki tygrysie w maśle z czosnkiem i peperoncino
2. baby sałata rzymska z czerwoną cebulą
3. krem z dyni z karmelizowanymi migdałami
4. marynowany łosoś z piklowanym ogórkiem i imbirem

Zestaw Salmon

99

California
8 szt łosoś, awokado
Hosomaki
6 szt łosoś
Nigiri 2 szt łosoś
Futomaki
5 szt pieczony łosoś
Sashimi
3 szt łosoś

Zestaw Premium

139

Dragon Ebi Maki
5 szt krewetka w tempurze, węgorz, awokado
California
5 szt tuńczyk salsa kolendrowa
Nigiri
1 szt tuńczyk
1 szt łosoś
2 szt tamago
1 szt maślana

Zestaw Vege

74

Nigiri
4 szt awokado, inari, oshinko, trawa morska
Hosomaki 
6szt awokado w tempurze
Futo Vege 
5 szt tykwa z awokado
Warzywa w tempurze

Tamago Maki
10 szt pieczony łosoś
California roll
6 szt tuńczyk, oshinko

California roll
8 szt tuńczyk
8 szt łosoś
8 szt surimi, tobiko
Futomaki
5 szt California z krewetką w tempurze pikantna

Zestaw Nola

119

Futomaki
5 szt krewetka w tempurze
5 szt pieczony łosoś
Hosomaki
3 szt łosoś
3 szt oshinko
California roll
6 szt tuńczyk
Tatar z tuńczyka, awokado na ryżu

Zestaw Mokotów

119

California roll
5 szt kalmar w tempurze
5 szt krewetka w tempurze
8 szt cukinia w tempurze
Futomaki
5 szt ryba maślana
5 szt pieczony łosoś
Sałatka
krewetka, awokado, surimi na ryżu

Zestaw Warszawa

165

Futomaki
5 szt pieczona maślana
5 szt pieczony łosoś
5 szt pikantny tuńczyk
6 szt tatar w tempurze
California roll
5 szt krewetka w tempurze
8 szt cukinia w tempurze
6 szt surimi, tykwa, tobiko

O naszej restauracji

MoriMori to koncept kuchni fusion: japońskiej z wpływami polskimi.
Kuchnia fusion to takie „mash-ups” wykorzystuje istniejące już potrawy,
które są popularne i łączy je ze sobą, tworząc nieoczekiwany mariaż
smaków. Niezależnie od tego, czy chodzi o pudding yorkshire podawany w
stylu burrito, czy słodkie i pikantne potrawy zamieniające się rolami, mash-
upy tworzą własne fale, napędzając ożywienie fuzji żywności.
MoriMori jest pełne mash-up’ów – całe menu bazuje właśnie na
zaskakujących połączeniach.
Jeżeli jesteś gotowy, ciekawy i żądny nowych wrażeń smakowych to na
pewno nie będziesz zawiedziony.
Nasze muenu jest sezonowe i zmienia się wraz z porami roku dlatego
zawsze znajdziesz coś intrygującego. Mori Mori po japońsku znaczy „jeść coś z wielkim entuzjazmem” lub „dla mnie dużą porcje poproszę”!

Więc przyjdź do nas i powiedz: mori mori!